Linsgryta

Linsgryta

Betyg
4,0 
Färgglad och nyttig linsgryta med ris.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
6 10 min 30 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlök och tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
3. Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen.
4. Koka upp potatis och blomkål separat och lägg sedan i det i grytan.
5. Dela tomaterna samt ärtorna och vänd ner dem i grytan mot slutet av koktiden. Smaka av grytan med salt och peppar.
6. Servera grytan med ris och toppa med koriander och lime.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 485 kalorier i en portion av Linsgryta.
Kalorifördelning: 28% fett, 62% kolh., 10% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
2029 kJ
24%
485 kcal
Fett
14,99g
21%
Mättat fett
10,558g
53%
Enkelomättat fett
1,815g
Fleromättat fett
0,533g
Kolhydrater
74,92g
29%
Socker
5,75g
6%
Fiber
7,7g
Protein
11,84g
24%
Salt
2,00g
33%
Kolestrol
0mg
Kalium
663mg
33%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept